Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits voorzitter nieuwe 'Popstar'

Shownieuws

Henkjan Smits is de voorzitter van de vakjury van de nieuwe editie van 'So you wannabe a popstar'. Wie naast hem zal plaatsnemen in de jury is nog onbekend.

Henkjan Smits is de voorzitter van de vakjury van de nieuwe editie van 'So you wannabe a popstar'. Dat maakte SBS 6 woensdag bekend. Wie naast hem zal plaatsnemen in de jury wil de commerciële zender nog niet verklappen.

Anders dan in het voorgaande seizoen van de talentenjacht, doen geen bekende, maar onbekende Nederlanders mee aan de zangcompetitie. Meer dan zevenduizend geïnteresseerden meldden zich aan en deden de afgelopen weken auditie. Vanaf vrijdag zijn deze voorrondes drie weken lang te zien.

Vanaf 7 september gaan de liveshows van start, waarin tien overgebleven kandidaten tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs, een platencontract. De wekelijkse shows worden gepresenteerd door Nance en Gerard Joling, die ook bij de vorige editie van het programma van de partij waren.

In februari stapte de 45-jarige Smits over van RTL 4, waar hij in de jury zat van Idols en X factor, naar SBS 6. Daar zou hij plaatsnemen in de jury van de eerste editie van 'So you wannabe a popstar'. Zijn oude werkgever gooide echter roet in het eten. In zijn contract met RTL stond een clausule die Smits voor een halfjaar verbood in de jury van een andere talentenjacht plaats te nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen