Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twarres gaat verder met nieuwe zanger

Shownieuws

Johan van der Veer heeft zich wegens gezondheidsredenen teruggetrokken uit Twarres. Zangeres Mirjam Timmer gaat nu verder met een nieuwe collega: Auke Busman

Johan van der Veer heeft zich wegens gezondheidsredenen teruggetrokken uit Twarres. Dat heeft het Friese duo woensdag bekendgemaakt. Zangeres Mirjam Timmer gaat nu verder met een nieuwe collega: Auke Busman, die eerder onder meer deel uitmaakte van de Friese band Groev.

Begin dit jaar kondigde Twarres, dat in 2000 een hit scoorde met 'Wêr bisto', aan na drieënhalf jaar weer de studio in te duiken. De bandleden zouden het nieuwe materiaal voor het eerst ten gehore brengen tijdens een concert in mei in hun Friese thuisbasis Warga. Dit concert werd echter al afgelast in verband met de gezondheidsproblemen van Johan.

Manager Peter Funcke van de band wil niet ingaan op de problemen van Van der Veer. "Ik wil graag de privacy van Johan waarborgen. Zijn gezondheidsproblemen zijn privé en al vervelend genoeg. Johan heeft aangegeven verder geen uitspraken te willen doen, wij hebben beloofd dit te respecteren."

Mirjam en Auke zijn inmiddels al samen de studio ingedoken en werken aan een nieuwe cd. Het in mei uitgestelde concert vindt nu op 14 september plaats in Warga. Vanaf 9 november toert de band vervolgens langs de Nederlandse theaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen