Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wolfsbergen' op Toronto Film Festival

Shownieuws

De nieuwste film van Nanouk Leopold is geselecteerd voor het filmfestival in Toronto. 'Wolfsbergen' draait in het 'Contemporary World cinema'-programma.

De nieuwste film van Nanouk Leopold is geselecteerd voor het internationale filmfestival in Toronto. 'Wolfsbergen', met onder anderen Tamar van den Dop, Fedja van Huêt, Karina Smulders en Jan Decleir, draait in het 'Contemporary World cinema'-programma van het festival, dat van 6 tot en met 15 september plaatsvindt.

De uitnodiging voor het Toronto Film Festival is niet het eerste internationale succes van 'Wolfsbergen'. De film, over een familie waarvan de overgrootvader heeft aangegeven te willen sterven, draaide ook al op het filmfestival van Berlijn, waar hij werd onderscheiden met een Caligari Film Award.

'Wolfsbergen' is de derde lange speelfilm van de 39-jarige Leopold. Haar vorige film 'Guernsy' werd onder meer vertoond op het prestigieuze filmfestival van Cannes en werd onderscheiden met Gouden Kalveren voor beste regie en beste hoofdrolspeelster (Maria Kraakman).

'Wolfsbergen' draait vanaf 23 augustus in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen