Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Raymann wil jongeren op school houden

Shownieuws

Jörgen Raymann wil ervoor zorgen dat jongeren tot hun achttiende op school blijven. Hij wordt het gezicht van een nieuwe campagne om schooluitval tegen te gaan.

Jörgen Raymann wil ervoor zorgen dat jongeren tot hun achttiende op school blijven. De cabaretier wordt het gezicht van een nieuwe campagne om schooluitval tegen te gaan. Dat maakte het ministerie van Onderwijs woensdag bekend. De campagne 'Doorleren tot 18 jaar' wordt maandag gelanceerd.

In radio- en televisiespotjes maant de 41-jarige tv-presentator jongeren hun opleiding af te maken. Op de website Jijmoetverderleren.nl, die vanaf woensdag te bezoeken is, is uitgebreidere informatie te vinden. Als een moderne Uncle Sam wijst een boos kijkende Raymann de internetgebruiker in het gezicht. Voorzien van witte, met bont afgezette, kleding en een grote gouden ketting, ziet hij eruit als een 'gangsta rapper'.

Vanaf het komende schooljaar moeten jongeren doorleren tot hun achttiende jaar. Ze moeten een diploma halen op minstens havo-, vwo- of mbo2-niveau. Voorheen gold de leerplicht tot en met 16 jaar.

Raymann staat bekend om zijn televisieprogramma Raymann is Laat, dat wordt uitgezonden door de NPS.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen