Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zus slachtoffer wil boycot boek O.J. Simpson

Shownieuws

De zus van Nicole Brown, de vermoorde ex van O.J. Simpson, wil een boycot op zijn boek. De familie van de eveneens vermoorde Ron Goldman wil het publiceren.

(Novum/AP) - De zus van Nicole Brown, de vermoorde ex-vrouw van O.J. Simpson, wil voorkomen dat een boek van zijn hand wordt uitgegeven. Dinsdag werd bekend dat het omstreden boek 'If I did it' van de voormalige footballspeler wordt uitgegeven door de familie van de eveneens vermoorde Ron Goldman.

De 60-jarige Simpson werd verdacht van de moord op Brown en Goldman in 1994, maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. In het boek beschrijft hij hoe hij de moorden zou hebben gepleegd, als hij het gedaan zou hebben. Eind vorig jaar besloot uitgever HarperCollins het gewraakte boek niet uit te brengen door de ontstane publieke verontwaardiging.

Denise Brown vertelt dat ze 'geschokt en vol afschuw' was toen ze vernam dat de familie Goldman het boek uit wil brengen. Ze maakt zich daarbij vooral zorgen over de twee kinderen van haar zus en Simpson, Sydney (21) en Justin (19), 'die worden geconfronteerd met een soort handleiding waarin stap voor stap wordt beschreven hoe hun moeder en haar vriend Ron zijn vermoord'.

In een verklaring stelt ze dat ze het vreemd vindt dat de familie Goldman, die aanvankelijk ook zei het boek misselijkmakend te vinden, het manuscript toch uit wil geven. De familie Goldman heeft niet verklaard waarom ze het boek nu toch zelf wil uitgeven. Wel is bekendgemaakt dat de familie zelf commentaar toevoegt aan het door Simpson geschreven verhaal. Een deel van de winst van de uitgave gaat naar de onlangs door diens familie opgerichte Ron Goldman Foundation for Justice.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen