Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dj Ferry Maat krijgt oeuvreprijs

Shownieuws

Veronica-dj Ferry Maat krijgt op 6 september de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Dat maakte de organisatie van de radioprijzen woensdag bekend.

Radio-dj Ferry Maat krijgt op 6 september de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Dat maakte de organisatie van de radioprijzen woensdag bekend. De dj van Radio Veronica viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum met het programma De Soulshow.

De 60-jarige radiomaker heeft meer dan één generatie dj's geïnspireerd, zo schrijft juryvoorzitter Arjan Snijders in het juryrapport. "De man die met zijn eigen strakke, volle sound het uiterste uit een limiter weet te halen en die bovenal in zijn eentje een compleet muzikaal genre heeft geclaimd."

Samen met de bekendmaking van de oeuvreprijs zijn eveneens de genomineerden voor de andere categorieën naar buiten gebracht. Zo maken Giel Beelen, Bart van Leeuwen en Bas van Werven kans op de prijs voor beste presentator. Beelen is eveneens genomineerd in de categorie beste programma, net als Edwin Evers en Michiel Met.

De Marconi Awards worden volgende maand voor de twaalfde keer uitgereikt door Broadcast Press, een omroepvakblad over radio en televisie. In de jury zitten radiomakers als Daniël Dekker, Jeroen Kijk in de Vegte en Rob van Someren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen