Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin ontwerpt jurk voor Disney

Shownieuws

Percy Irausquin is gevraagd om een jurk te ontwerpen voor de Disney-prinses Belle. Hij maakt deel uit van een team van Europese ontwerpers die zijn benaderd.

Percy Irausquin is gevraagd om een jurk te ontwerpen voor de Disney-prinses Belle. Hij maakt deel uit van een team van Europese ontwerpers die zijn benaderd voor het project. Dat bevestigt een woordvoerder van Disneyland Resort Paris, dat dit jaar vijftien jaar bestaat.

De ontwerpers, onder wie de Britse Vivienne Westwood en de Spaanse Agatha Ruiz de la Prada, mogen ieder een eigen prinses uitkiezen. "Je kunt dan denken aan Assepoester of Tinkerbell", licht Disneyland-woordvoerder Jeroen Schaling woensdag toe. "Ze krijgen helemaal de vrije hand, zolang de jurken maar geschikt zijn om te worden getoond aan ons publiek."

De jurken, die in september klaar moeten zijn, worden dit najaar tentoongesteld in het Franse pretpark. Vervolgens worden ze geveild, waarna de volledige opbrengst wordt geschonken aan kinderfonds Unicef. De ontwerpers, onder wie ook Leonard en Chantal Thomass, doen vrijwillig mee.

De 37-jarige Irausquin is trots dat Disney hem heeft benaderd. "Het is een hele eer om Belle te mogen kleden, want ik weet dat Vivienne Westwood ook een jurk voor haar zal maken", vertelt hij aan het tijdschrift Glossy. "Het is natuurlijk fantastisch om naast zo'n boegbeeld genoemd te worden."

Irausquin won in 2001 de Frans Molenaar prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan jong couturetalent. Veel bekende Nederlandse vrouwen, zoals Bridget Maasland en Leontine Borsato, lopen weg met de ontwerper die bekend staat om zijn vrouwelijke jurken. Irausquin komt binnenkort na een korte afwezigheid terug met zijn nieuwe label Atelier PRC. Op 17 september wordt de lijn gelanceerd met een modeshow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen