Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lindsay Lohan aangeklaagd voor achtervolging

Shownieuws

Lindsay Lohan is aangeklaagd door een passagier van de auto die Lohan vorige maand zou hebben achtervolgd. Ze moet op 24 augustus voor de rechter verschijnen.

(Novum/AP) - Lindsay Lohan is dinsdag aangeklaagd door een passagier van de auto die Lohan vorige maand zou hebben achtervolgd. Lohan 'bezorgde me een van de angstigste momenten in mijn leven', stelt Tracie Rice in een verklaring. "Wat mevrouw Lohan die nacht deed was ontzettend gevaarlijk en verwerpelijk. Iemand had gedood of verwond kunnen worden door haar onverantwoordelijke gedrag."

Rice zat op 24 juli niet achter het stuur van de wagen. Michelle Peck, de moeder van de voormalige assistente van Lohan, bestuurde de auto. Volgens twee jongens die meereden in de auto van de 21-jarige actrice, was Lohan kwaad op haar assistente, die eerder die avond ontslag zou hebben genomen.

Nadat de politie Lohan had gearresteerd werd vastgesteld dat de jonge actrice onder de invloed van alcohol was. Ook zou cocaïne zijn aangetroffen in haar broekzak. Rice stelt overtuigd te zijn geweest dat haar leven in gevaar was. Peck reed volgens haar uiteindelijk door een hefboom een parkeerterrein op, net naast het hoofdkantoor van de politie in Santa Monica. Lohan zou de wagen opnieuw hebben gevolgd. De politie arriveerde niet veel later.

Peck eist een niet nader toegelichte vergoeding voor de geleden emotionele schade. Ook wil ze dat Lohan haar medische kosten vergoed.

Toen Lohan eind juli werd gearresteerd had ze net zes weken doorgebracht in een afkickkliniek in Malibu. Op 24 augustus moet ze voor de rechter verschijnen. Het is niet geheel duidelijk waar de socialite momenteel verblijft. Volgens de krant New York Post is ze ondergedoken in het huis van haar moeder Dina in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen