Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind brengt hommage aan Umm Kulthum

Shownieuws

Hind Laroussi brengt op 14 september een hommage aan de Egyptische zangeres Umm Kulthum. De 22-jarige zangeres zingt dan in het Amsterdamse Muziekgebouw.

Hind Laroussi brengt op 14 september een hommage aan de Egyptische zangeres Umm Kulthum. Samen met zangeres Hiba en begeleid door het Arab Orchestra of Nazareth zingt ze in het Amsterdamse Muziekgebouw liedjes van de muzieklegende. Dat is te lezen op de website van het muziekcentrum.

Kulthum, die in 1975 op 76-jarige leeftijd overleed, staat bekend als de 'ster van het Oosten'. Ze wordt in de Arabisache wereld gezien als de belangrijkste zangeres van de twintigste eeuw.

Het Arab Orchestra of Nazareth bestaat uit joden, christenen en moslims, die allen afkomstig zijn uit Galilea. Het orkest streeft ernaar de waardering van klassieke Arabische muziek te bevorderen. Het gezelschap trad eerder op met Thom Yorke, zanger van de band Radiohead.

De 22-jarige Hind stond in 2003 samen met Jim en Jamai in de finale van de eerste editie van Idols. Ze werd toen derde in de zangcompetitie. Na Idols bracht ze twee soloalbums uit. Met singles als 'Summer all over again' en 'Give me a sign' wist ze echter niet de hogere regionen van de hitlijsten te bereiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen