Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Manuela Kemp komt bed niet uit door depressies

Shownieuws

Manuela Kemp kampt met stemmingswisselingen. "Mijn leven drijft op enen en negens. Zesjes, daar doe ik niet aan", vertelt de presentatrice en zangeres.

Manuela Kemp kampt met depressies. Dat vertelt de 44-jarige presentatrice en zangeres in het nieuwe nummer van het tijdschrift La Vie en Rose. "Mijn leven drijft op enen en negens. Zesjes, daar doe ik niet aan."

In haar mindere periodes komt de blondine vaak zelfs haar bed niet meer uit. "Dan denk ik ineens te begrijpen dat ons leven hier op aarde volkomen zinloos is. Dan ga ik onder de dekens liggen en kom er pas drie dagen later onder vandaan," vertelt ze. "Op de derde dag word ik dan meestal heel erg boos op mezelf: 'Jezus, Maan! Je hebt een geweldig leven, waar heb je het over?' denk ik dan."

Kemp weet niet precies hoe het komt dat ze zo'n last heeft van stemmingswisselingen, hoewel ze wel vermoedt dat het vooral met haar behoefte aan liefde te maken heeft. "Eerlijk gezegd is het vaak de liefde -of eigenlijk het gebrek aan liefde- die mij onder die dekens krijgt", geeft ze toe. "Ik ben al veel te lang alleen. Vind ik niet zo leuk."

Alleen zijn is volgens Manuela niet goed voor de mens. "Het geeft me zo veel tijd om over mezelf te piekeren", legt ze uit. "Mijn zus is altijd met haar kinderen in de weer, het is voor haar onmogelijk om op zichzelf gefixeerd te zijn. Bij mij draait alles maar om mij."

Toch staan kinderen niet op haar wensenlijstje."Ik denk dat ik net zo ongeschikt ben voor het moederschap als mijn eigen moeder", denkt Manuela, die al jaren geen contact meer heeft met haar moeder. "Maar mijn zus heeft dus wel kinderen en ze komt uit hetzelfde nest. Ik weet het niet. Misschien ben ik er te bang voor. Ze hebben mij het stempel 'stoer' gegeven, maar dat bén ik helemaal niet. Prik erin en het huilt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen