Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan smeekte om rol in 'The Simpsons'

Shownieuws

Georgina Verbaan wilde ver gaan om een stemmetje te mogen inspreken voor de Nederlandse versie van 'The Simpsons Movie'. Dat vertelt regisseur Eddy Zoëy.

Georgina Verbaan wilde dolgraag een stemmetje inspreken voor de Nederlandse versie van 'The Simpsons Movie'. "Ze was in de running om te worden gecast als Bart", vertelt Eddy Zoey, die de stemacteurs regisseerde. "Ze heeft geroepen: 'luister, als ik het niet word, dan interesseert me dat niet. Bel me maar, ik vind alles leuk'. Uiteindelijk heeft ze een aantal kleine vrouwenstemmetjes gedaan."

Ook de andere BN'ers die Zoey benaderde voor een rol in de animatiefilm, die donderdag in première gaat, hapten onmiddellijk toe. "Het viel me op dat BN'ers het zo leuk vinden om aan dit soort films mee te doen", zegt de BNN-presentator. "Als je belt, roepen ze gelijk ja. Als je daarna verontschuldigend zegt dat het slechts om een klein rolletje gaat, dan vinden ze dat helemaal niet erg."

In overleg met de Amerikaanse filmstudio Twentieth Century Fox is ervoor gekozen om de hoofdrollen te laten inspreken door ervaren stemacteurs en niet door bekende sterren, zoals bij andere animatiefilms gebruikelijk is. Reinder van der Naalt, Marjolijn Touw en Anneke Beukman werden aangetrokken voor de belangrijkste rollen in de film. Bijrollen werden ingesproken door Cees Geel, Bas Muijs, Sander Lantinga en Eric Corton.

Als BNN-oprichter Bart de Graaff nog had geleefd, zou Zoey hem zeker hebben voorgedragen voor het personage van Bart Simpson. "Bart de Graaff, Bart Simpson; ik vind ze ook wel op elkaar lijken", vertelt de 40-jarige televisiepresentator. "Ik weet niet of het in Amerika zou zijn goedgekeurd, maar het zou zo'n goeie gimmick zijn geweest. Als je Bart heet, is er een vrij grote kans dat je een rol in mijn leven gaat spelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen