Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation op één in Amerikaanse hitlijst

Shownieuws

Within Temptation staat op één in de Amerikaanse Heatseeker Charts, een hitlijst voor bands niet eerder in de VS zijn uitgebracht.

De Nederlandse metalformatie Within Temptation staat met het album 'The heart of everything' op één in de Amerikaanse Heatseeker Charts, een hitlijst voor bands die nog niet eerder in de Verenigde Staten zijn uitgebracht. Eerder haalde de band al de 106e plaats in The Billboard 200 en de 33e positie in de Single: Hot Mainstream Rock Tracks, met de single 'What have you done', een duet met Keith Caputo.

Op zijn website laat de symfonische rockband weten 'heel erg blij' te zijn met de notering. In september gaat de groep opnieuw naar de VS voor een tournee, waarbij alle grote steden worden aangedaan. In oktober volgt een toer door Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk om in november ook Groot-Brittannië aan te doen. Diezelfde maand geeft de band een groot concert in Eindhoven.

Within Temptation is de meest succesvolle Nederlandse act in het buitenland. Zo bereikte 'The heart of everything' eerder al de toptien van de Duitse, Zwitserse, Zweedse en Finse hitparades. Uiteraard kwam het album in de Nederlandse lijsten binnen op één.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen