Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Penn papt aan met Hugo Chávez

Shownieuws

Hollywoodacteur Sean Penn is fan van Hugo Chávez. Tijdens een toespraak van de Venezolaanse president zat hij vooraan hard te klappen.

(Novum/AP) - Hollywoodacteur Sean Penn heeft donderdag in Venezuela president Hugo Chávez toegejuicht. Hij was in het Zuid-Amerikaanse land voor een bezoek aan de socialistische president, die in een toespraak zijn Amerikaanse evenknie George Bush volledig afkraakte. Daarbij eiste Chávez onder meer dat er een einde komt aan de oorlog in Irak.

Penn kon op zijn beurt rekenen op het respect van de Venezolaan, die hem moedig noemde voor het publiekelijk bekritiseren van de Amerikaanse regering. De twee mannen brachten later twee uur met elkaar door. Daarbij nuttigden ze een lunch en discussieerden ze over de Amerikaanse politiek. Chávez is fel tegenstander van Bush, die hij eerder 'de duivel' noemde. Ook is hij goed bevriend met de Cubaanse president Fidel Castro.

Tijdens de toespraak droeg Penn, die vooraan zat, koptelefoons om de Engelse vertaling te kunnen horen. Toen Chávez hem voorstelde aan de toehoorders in de zaal, lachte hij en zwaaide hij hen toe. Vooral de uitspraken van Chávez over armoede in de Verenigde Staten konden de goedkeuring van de acteur wegdragen.

De 46-jarige Penn is niet de enige bekende Amerikaan die zijn bewondering voor Chávez niet onder stoelen of banken steekt. Eerder brachten acteur Danny Glover en zanger Harry Belafonte al een bezoek aan de president. Penn won in 2003 de Oscar voor beste acteur voor 'Mystic river'. Ook speelde hij in films als 'I am Sam', 'Dead man walking' en Sweet and lowdown'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen