Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole wil straf uitzitten in staatsgevangenis

Shownieuws

Nicole Richie wil haar gevangenisstraf in een staatsgevangenis uitzitten. De zwangere Richie moet vier dagen de cel in wegens rijden onder invloed.

Nicole wil straf uitzitten in staatsgevangenis

(Novum/AP) - Nicole Richie wil haar gevangenisstraf liever in een staatsgevangenis dan in een stadsgevangenis uitzitten. Dat heeft een woordvoerder van de sheriff laten weten. Richie, die vier maanden zwanger is van haar vriend Joel Madden, moet binnenkort vier dagen de cel in wegens rijden onder invloed. Ze mag haar gevangenis zelf uitkiezen.

Een stadsgevangenis biedt vaak niet genoeg faciliteiten voor zwangere gevangenen. De staatsgevangenis in Lynwood in Californië, waar ook vriendin Paris Hilton onlangs een celstraf uitzat, heeft een speciale vrouwenvleugel. Het lijkt er dus op dat Richie haar dagen achter de tralies zal slijten in dezelfde gevangenis als haar Simple Life-collega.

Een ander voordeel van een verblijf in een staatsgevangenis is dat gevangenen vaak slechts een fractie van hun straf achter de tralies doorbrengen. Straffen worden dikwijls ingekort wegens goed gedrag of cellentekort, zoals ook bij Hilton gebeurde.

Richie moet de negentig uur celstraf voor 28 september hebben uitgezeten. Als ze haar proeftijd van drie jaar schendt, kan ze voor een jaar de cel in gaan. Mogelijk wordt haar rijbewijs nog ingetrokken.

De 25-jarige Richie zegt bang te zijn voor de dagen die ze in de cel moet doorbrengen, maar ze ziet de straf ook als iets dat bij haar nieuwe levensinstelling past. "Dit is mijn manier om mijn verantwoordelijkheid te nemen en te laten zien dat ik volwassen ben geworden", zei ze in een deze week uitgezonden interview met de befaamde reporter Diane Sawyer.

De dochter van Lionel Richie werd in december opgepakt nadat getuigen hadden gezien dat ze in haar zwarte SUV tegen het verkeer inreed. De politie trof haar aan toen ze haar auto al aan de kant had gezet. Ze had marihuana gerookt en een pijnstiller geslikt. In 2003 werd ze al eens veroordeeld voor rijden onder invloed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen