Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gwen Stefani kleedt zich aan voor moslims

Shownieuws

Gwen Stefani zal haar lichaam bedekken voor een optreden in Maleisië. De zangeres geeft daarmee toe aan protesten van een islamitische studentenorganisatie.

(Novum/AP) - Gwen Stefani heeft beloofd haar lichaam te bedekken voor een optreden in Maleisië. Dat maakte de organisator van het concert donderdag bekend. De zangeres geeft daarmee toe aan protesten van een islamitische studentenorganisatie die het concert wilde tegenhouden.

Volgens de organisator zal Stefani zich op 21 augustus houden aan de normen en waarden van het Aziatische land. In Maleisië is zestig procent van de bevolking moslim. "Het promoot een bepaalde mate van obsceniteit en het stimuleert de overname van de westerse levensstijl", zei het hoofd van de groepering over het concert.

De 37-jarige Stefani, die bekendheid verwierf als leadzangeres van de band No Doubt, zal kleding dragen die haar bovenlichaam en schouders bedekt en tot haar knieën reikt. Dat schrijft de officiële Maleisische regelgeving voor artiesten voor. Ook mag de blondine op het podium niet springen of schreeuwen en is het verboden om kleding te dragen met obscene afbeeldingen of teksten.

Een lokale organisatie die vorig jaar een concert van de Pussycat Dolls faciliteerde, kreeg een boete van ruim tweeduizend euro. De sexy meidenband zou de regels aan hun laars hebben gelapt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen