Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Viktor & Rolf balen van Jort Kelder

Shownieuws

Viktor & Rolf stellen het niet op prijs dat Jort Kelder en Judith Osborn tijdens de Fashion Week de draak met hen staken. Het duo overweegt juridische stappen.

Viktor & Rolf balen van Jort Kelder

Viktor & Rolf stellen het niet op prijs dat Jort Kelder en Judith Osborn tijdens de Fashion Week de draak met hen staken. De modeontwerpers overwegen juridische stappen te ondernemen tegen de twee. Aan het einde van de modeshow van Osborn kwamen Kelder en Mischa van de Woestijne, adjunct-hoofdredacteur van Quote, vorige week woensdag verkleed als Viktor & Rolf de catwalk op.

De advocaat van de modeontwerpers eist in een e-mail, die op de website van Kelder te vinden is, onder meer dat Quote een rectificatie plaatst. Ook moeten de filmpjes van de modeshow van de site van het maandblad worden verwijderd en moeten Osborn en Quote opdraaien voor de gemaakte kosten.

De 42-jarige Kelder, de voormalige hoofdredacteur van maandblad Quote, zegt slechts te kunnen lachen om de eisen. "Advocaat Annette Mak van Viktor & Rolf heeft een hilarisch pakket aan eisen op tafel gelegd", schrijft hij op zijn site. "Sinds wanneer mogen beroemdheden niet meer nagedaan worden? Wordt er wel voldoende gelachen in de modewereld?"

De voormalige hoofdredacteur van Quote en zijn vriendin Georgina Verbaan weten zelf maar al te goed hoe het is om te worden gepersifleerd. "Mejuffrouw Verbaan en ik figureren regelmatig in tv-programma's als typetjes. Meestal slecht nagedaan." Kelder juicht een rechtsgang alleen maar toe. "Uiteraard heet ik de heren van harte welkom in de rechtbank, we zullen ons passend uitdossen."

Kelder heeft ervaring met rechtszaken die tegen hem worden aangespannen door beledigde prominente Nederlanders. Bram Moszkowicz daagde hem eerder dit jaar voor de rechter omdat hij hem had uitgemaakt voor maffiamaatje. De rechter pleitte Kelder ook in hoger beroep vrij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen