Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lane Garrison waarschuwt voor dronken rijden

Shownieuws

Lane Garrison heeft een spotje opgenomen waarin hij waarschuwt voor rijden onder invloed. De acteur veroorzaakte een ongeluk waarbij een jongen omkwam.

Lane Garrison heeft een spotje opgenomen waarin hij waarschuwt voor rijden onder invloed. De acteur, bekend als Tweener uit de serie Prison Break, veroorzaakte in december een ongeluk waarbij een 17-jarige jongen die bij hem in de auto zat om het leven kwam. Twee 15-jarige meisjes die eveneens meereden, raakten gewond. Het spotje wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

De acteur, die op borgtocht vrij is, heeft inmiddels schuld bekend op meerdere punten, onder meer voor doodslag, rijden onder invloed van alcohol en het schenken van alcohol aan een minderjarige. Hij wordt donderdag veroordeeld. Er hangt hem een gevangenisstraf van maximaal zes jaar en acht maanden boven het hoofd.

In het spotje wordt een reconstructie van het ongeluk afgewisseld met een monoloog van Garrison. De acteur waarschuwt daarin mensen om niet dezelfde fout te maken als hij. "Rijden onder invloed is geen ongelukje", zegt hij. "Rijdt gewoon niet onder invloed. Het is het echt niet waard. Ik weet dat, want het is mij overkomen."

Hij vraagt mensen zich af te vragen of ze wel eens na een paar drankjes achter het stuur zijn gekropen of bij iemand in de auto zijn gestapt die alcohol had gedronken. "Als je hier 'ja' op antwoordt, dan heb je heel veel geluk gehad. Het geluk dat je geen ongeluk hebt gekregen, dat je niet bent gestorven, dat je niemand hebt gedood", verklaart de 26-jarige acteur met tranen in zijn ogen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen