Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Malawische ambtenaar mag Madonna toch bezoeken

Shownieuws

Madonna krijgt toch bezoek van de Malawische staatsambtenaar Penstone Kilembe. De man komt beoordelen hoe de zangeres en haar man fungeren als adoptieouders.

Madonna en haar gezin krijgen volgende week toch bezoek van de Malawische staatsambtenaar Penstone Kilembe. De man komt beoordelen hoe de zangeres en haar man Guy Ritchie fungeren als adoptieouders van het Malawische jongetje David Banda. Aanvankelijk had de minister van vrouw- en kinderontwikkeling van het Afrikaanse land, Kate Kainja, haar ambtenaar verboden af te reizen naar Engeland, waar Madonna woont.

Minister Kainja beschuldigde Kilembe ervan te persoonlijk betrokken te zijn bij de adoptiezaak en wilde een andere ambtenaar sturen, die Madonna wellicht minder goed gezind zou zijn. Kilembe zou onder meer een vliegticket en geld van Madonna hebben aangenomen om naar Engeland te reizen.

Aan het persbureau Reuters vertelt de ambtenaar nu echter dat zijn conflict met de minister uit de wereld is. "Het ging om een misverstand en dat is nu opgelost. De minister is van gedachten veranderd en heeft me toestemming gegeven om vanaf 4 september twee weken in Groot-Brittannië door te brengen."

De wet in Malawi verbiedt internationale adopties. Mensenrechtenorganisaties beweerden daarom dat Madonna de geldende adoptieregels aan haar laars lapte toen zij in oktober de voogdij kreeg toegewezen over de toen dertien maanden oude David. De zangeres en haar man worden nu tot volgend jaar nauwlettend in de gaten gehouden door de autoriteiten, voordat ze tot officiële adoptie kunnen overgaan.

Kilembe werd vorig jaar door de Malawische rechtbank aangewezen om Madonna twee keer op te zoeken in Londen en verslag uit te brengen over de gezinssituatie. Zijn getuigenis is bepalend voor het formaliseren van de adoptie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen