Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Judith Osborn leeft mee met 'Kim Pas Kim'

Shownieuws

De voor diefstal veroordeelde Kim Feenstra liep mee in Judith Osborns catwalkshow. Osborn beging ook jeugdzondes.Ze had seks in de kleedkamer van de tennisclub.

Judith Osborn heeft geen problemen met de taakstraf die Kim Feenstra kreeg opgelegd vanwege diefstal. De winnares van Holland's Next Top Model was woensdag te zien in Osborns catwalkshow tijdens de Amsterdam International Fashion Week. "We zijn allemaal jong geweest", zegt de modeontwerpster tegen Novum Nieuws.

Osborn beging zelf ook haar jeugdzondes. Zo had ze in haar jonge jaren ooit seks in de herenkleedkamer van haar tennisclub. "Hoe ik daar ben beland, weet ik bij God niet meer. En hoe ik eruit ben gekomen kan ik ook niet zeggen. We hebben allemaal wel eens dingen gedaan toen we jong waren."

Feenstra kreeg vorige week een taakstraf van tachtig uur opgelegd van de politierechter in Groningen voor het stelen van een pinpas, waarmee ze vijfhonderd euro had opgenomen. Zoiets zegt de 40-jarige Osborn nooit te hebben gedaan. "Wat dat betreft ben ik veel braver."

Osborn had Feenstra overigens al gevraagd voor haar show voor 'het hele gedoe met die pinpas'. Het incident gaf de ontwerpster wel inspiratie voor wat laatste aanpassingen in haar collectie. Zo liep de 21-jarige Feenstra in T-shirts met de opdrukken 'Holland's Most Wanted' en 'Kim Pas Kim'.

De gebruinde blondine is niet vies van een knipoog naar de Nederlandse modewereld, zo bleek ook uit de sneer naar het ontwerpersduo Viktor & Rolf. Aan het einde van haar show werd Osborn op de catwalk vergezeld door journalist Jort Kelder, die in de huid van Rolf was gekropen. Met het haar in een strakke scheiding, een dikomrande bril op de neus en een schoothondje onder de arm, poseerde Kelder voor fotografen, samen met een lookalike van Viktor.

Zijn verschijning op de catwalk was niet geheel willekeurig. Osborn was onlangs hoofdredacteur voor het augustusnummer van het tijdschrift Quote, dat tot voor kort onder leiding stond van Kelder. "Je kunt wel spreken van een package deal, ja", beaamt hij. "Maar dat met Viktor & Rolf was mijn idee. Ik zei: ik doe het alleen als ik er een verkleedpartijtje van mag maken."

Over de modecreaties van Osborn is het enfant terrible van de journalistiek niet laaiend enthousiast. "Het is geen high fashion en dat ambieert ze ook niet. Judith is gewoon fashion met een knipoog, of niet eens fashion. Ik geloof dat het heel populair is onder de Gooische jeugd en de jeugd uit Amsterdam Zuid. Ik vind haar grof gezegd gewoon een leuk wijf."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen