Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Kooi mee naar RTL

Shownieuws

Het omstreden Tien-programma de Gouden Kooi gaat mee naar RTL. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de najaarspresentatie van RTL Nederland in Hilversum.

Het omstreden Tien-programma de Gouden Kooi is na de zomer te zien op RTL. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de najaarspresentatie van RTL Nederland in Hilversum. De realityshow zal in de vooravond te zien zijn op RTL 5. De zender laat weten zich verantwoordelijk op te gaan stellen tegenover een jong en breed publiek. Zo is het programma via RTL niet meer op internet te volgen.

De Gouden Kooi is al tijden in opspraak door veel voorkomend gewelddadig gedrag van de bewoners. Zo was onlangs te zien hoe een aantal vrouwelijke bewoners van de villa deelneemster Lieke de kleren van het lijf trok. Ook werden eerder bewoners uit het programma verwijderd nadat ze zich hadden misdragen. De internet livestream-uitzending, waarmee de gebeurtenissen in de villa 24 uur per dag kunnen worden gevolgd, blijft wel beschikbaar via Talpa.

Op de najaarspresentatie werd tevens bekend dat succesformules van Tien als Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen, 1 Tegen 100 en Miljoenenjacht meeverhuizen naar RTL. De shows krijgen een plek op RTL 4, net als het Eredivisievoetbal. Naar RTL 5 gaan programma's als Expeditie Robinson en Deal or no Deal.

Ook vrijwel alle Tien-presentatoren kunnen bij RTL aan de slag. Linda de Mol, Caroline Tensen, Beau van Erven Dorens, Jan Joost van Gangelen, Humberto Tan, Bridget Maasland, Wilfred Genee, Gordon en Jack Spijkerman krijgen een plek in de RTL-stal. Voor Spijkerman wordt momenteel een nieuw programma ontwikkeld. Verdere details daarover werden niet vrijgegeven.

Wel is bekendgemaakt dat er een Nederlandse versie komt van Project Runway, dat wordt gepresenteerd door Renate Verbaan. Zij neemt tevens de presentatie van het nieuwe programma Lost in Tokio voor haar rekening. Ook nieuw is de show 'Hoe word ik een New Yorkse vrouw', dat wordt gepresenteerd door Bridget Maasland.

Alle zenders van RTL Nederland hebben vanaf het najaar een thema. Zo wordt het nieuwe RTL 8 een echte vrouwenzender, met veel kookprogramma's en talkshows. RTL 7 wordt met sport en films de mannenzender en RTL 5 richt zich op de jeugd. RTL 4 wordt aangeduid als de topzender, met programma's als Goede Tijden, Slechte Tijden, Boulevard, Idols en straks dus ook Gooische Vrouwen en Miljoenenjacht.

Vorige maand kwamen RTL Group en Talpa Media tot een overeenkomst, waarbij werd besloten dat RTL diverse televisieactiviteiten overneemt van het mediabedrijf van John de Mol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen