Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In Disneyfilms wordt niet meer gerookt

Shownieuws

Disney heeft besloten dat er niet meer mag worden gerookt in Disneyfilms. Dat laat het mediabedrijf weten in een brief aan het Amerikaanse congres.

(Novum/AP) - Filmstudio Disney heeft besloten dat er niet meer mag worden gerookt in Disneyfilms. Ook zal het opsteken van een sigaret ontmoedigd worden in films die het omvangrijke Amerikaanse mediaconglomeraat uitbrengt onder filmproductiemaatschappijen Touchstone en Miramax. Dat laat directeur Robert Iger weten in een brief aan het Amerikaanse congreslid Edward Markey.

Markey noemt de stap 'baanbrekend'. "Ik ben verheugd dat Disney een beleid omarmt waarin de gezondheid van de natie vooropkomt. Andere media zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen." Ook anti-rookgroeperingen in de Verenigde Staten zijn blij en hopen op een domino-effect.

Universal Studios laat eveneens weten acteurs die in films roken zoveel mogelijk uit beeld te laten verdwijnen en voorafgaand aan een film een waarschuwing te geven als er wel gerookt wordt. De filmstudio denkt dat de stappen goed samengaan met het respecteren van de creatieve keuzes van de filmmakers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen