Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jos Brink ongeneeslijk ziek

Shownieuws

Jos Brink is ongeneeslijk ziek. De 65-jarige televisiepersoonlijkheid heeft darmkanker met uitzaaiingen in zijn longen, lymfe en linkerbeen.

Jos Brink is ongeneeslijk ziek. Dat vertelt de 65-jarige tv-persoonlijkheid aan De Telegraaf. Brink heeft darmkanker met uitzaaiingen in zijn longen, lymfe en linkerbeen.

In de krant vertelt Brink tijdens zijn vakantie in Italië zoveel pijn te hebben gekregen op de plek onder zijn lever, dat hij terugkeerde naar Nederland. Daar is hij onderzocht, waarna hij ziek bleek te zijn. "Ik ben niet bang voor de dood", zegt Brink. "Wel overvallen door dit nieuws."

Brink wordt mogelijk volgende week al geopereerd. Een maand later begint hij met een chemokuur. Hij vertelt dat de oncoloog erg duidelijk is geweest. "Hij kan me niet genezen, maar wel de zaak verzachten."

Jos Brink is bekend als presentator van programma's als Wedden Dat! en De 64.000 Gulden Vraag. Sinds 1979 is hij ook actief in de musicalwereld. Zo werd onlangs nog bekend dat hij een rol gaat spelen in de musicalversie van 'Op hoop van zegen'. Vandaag is bekendgemaakt dat Brink afziet van deelname aan de theatervoorstelling 'Purper 101', waarin hij aankomend seizoen zou gaan spelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen