Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter verslaat Khaled Hosseini

Shownieuws

Harry Potter regeert niet alleen in de bioscoop. De kindereditie van het laatste deel van de Harry Potter-reeks staat op nummer een in de Bestseller 60.

Harry Potter regeert niet alleen in de bioscoop. Het zevende en laatste deel van de boekenreeks over de tovenaarsleerling is in twee versies op nummer een en nummer twee binnengekomen in de Bestseller 60 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Op een staat de jeugdeditie en daaronder staat de volwasseneneditie van 'Harry Potter and the deathly hallows'.

Schrijfster J.K. Rowling stoot daarmee de Afghaans-Amerikaanse auteur Khaled Hosseini van de troon, die met 'Duizend schitterende dromen' en 'De vliegeraar' de eerste en tweede plaats bezette. De schrijver ziet zijn romans zakken naar de derde en vierde positie in de lijst. Hosseini stond acht weken op de eerste plaats in de Bestseller 60 met 'Duizend schitterende dromen'.

Ook in de Nederlandse bioscopen heerst de tovenaarsleerling. Net als vorige week staat 'Harry Potter and the order of the phoenix' op de eerste plaats van de box office. In de twee weken dat de fantasiefilm in de bioscopen draait heeft hij ruim 4,6 miljoen euro opgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen