Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay werkt aan Spaans geluid

Shownieuws

Coldplay werkt aan een Spaans geluid. De Britse band laat via een handgeschreven briefje op de website weten, dat het nieuwe album een Spaans thema zal hebben.

Coldplay werkt aan een Spaans geluid. De Britse band laat via een handgeschreven briefje op zijn website weten, dat het nieuwe album een Spaans thema zal hebben.

"Geen sambaballen of castagnettes, maar een vibrerend en kleurrijk geluid dat doet denken aan de atmosfeer in steden als Buenos Aires en Barcelona", meldt de band in het briefje, dat ondertekend is met 'Prospekt'. Dat zou de titel van het album worden.

'X&Y', de laatste plaat van de band, was het bestverkochte album van de wereld in 2005. Coldplay, die hits scoorde met nummers als 'Yellow', 'Clocks' en 'Talk', geeft toe dat er spanning is in de groep nu er in Barcelona aan de opvolger van 'X&Y' wordt gewerkt. "Dat hoort bij het opnemen", meldt de band. "Zonder spanning is er ook geen concentratie." De spanningen zouden vrijwel nooit toch echte ruzie leiden.

Onlangs is de band, die bestaat uit Chris Martin, Jon Buckland, Will Champion en Guy Berryman, aan tafel gaan zitten met Brian Eno, de producer van de plaat. "Maar weinig materiaal kon zijn goedkeuring wegdragen", vertelt Coldplay op de site.

De band kwam niet gedemotiveerd uit de vergadering, maar had juist een stuk meer zelfvertrouwen gekregen. "Het voelt een stuk beter als je op de kaart kijkt en weet welke kant je opgaat, dan dat je maar een beetje doelloos blijft ronddwalen."

Het vierde album van Coldplay zou volgend jaar in de winkels moeten liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen