Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brian May promoveert in astrofysica

Shownieuws

Brian May promoveert in de astrofysica, nadat hij dertig jaar geleden stopte met studeren voor Queen. May rondt binnen twee weken zijn proefschrift af.

(Novum/AP) - Brian May promoveert in de astrofysica, nadat hij meer dan dertig jaar geleden stopte met studeren om de rockgroep Queen te formeren. De gitarist is van plan om zijn proefschrift binnen twee weken in te leveren bij zijn docenten aan het Londense Imperial College. De 60-jarige Brit is momenteel op het Canarische eiland La Palma, waar hij bij een sterrenwacht astronomische observaties doet in het kader van zijn promotie.

May studeerde astrofysica aan het Imperial College, toen hij samen met Freddie Mercury en Roger Taylor Queen oprichtte. Hij stopte met zijn studie toen de rockband succes kreeg. De gitarist hield altijd interesse in sterrenkunde. Vorig jaar schreef hij mee aan een wetenschappelijk boek over de geschiedenis van het universum.

May vertelt aan de BBC dat hij alsnog wil promoveren. "Het was een onafgeronde zaak. Ik wil geen eretitel, maar een titel waar ik zelf voor heb gewerkt." Vijf jaar geleden ontving May van de universiteit van Hertfordshire een eredoctoraat, omdat hij de sterrenkunde een positieve uitstraling gaf.

Na de dood van Freddie Mercury in 1991 ging Brian May als solo-artiest verder. Hij maakte twee albums, waarvan de laatste, 'Another world', negen jaar geleden verscheen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen