Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joni Mitchell komt toch met nieuw album

Shownieuws

In september verschijnt voor het eerst in bijna tien jaar weer een album met nieuwe nummers van Joni Mitchell. Eerder zei ze dat ze de muziek vaarwel had gezegd

(Novum/AP) - In september verschijnt voor het eerst in bijna tien jaar weer een album met nieuwe nummers van Joni Mitchell. Eerder zei de Amerikaanse artieste, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste singer-songwriters van de laatste veertig jaar, dat ze de muziek vaarwel had gezegd.

Het album verschijnt bij Hear Music, een platenlabel dat mede is opgezet door koffieketen Starbucks. Mitchell is de tweede artiest die bij het label heeft getekend. De eerste was Paul McCartney, van wie vorige maand een album verscheen bij het label. Die plaat, 'Memory almost full', is vrijwel onafgebroken te horen bij vestigingen van Starbucks, waar het ook te koop is.

Het nieuwe album van de 63-jarige Mitchell heet 'Shine' en bevat negen nieuwe nummers van haar hand, plus een bewerking van het gedicht 'If' van Rudyard Kipling. Twee jaar geleden verscheen bij Hear Music wel al een album met daarop de favoriete Mitchell-liedjes van andere artiesten. Mitchells laatste album met nieuw werk, 'Taming the tiger', stamt uit 1998.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen