Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontbrekende pagina's in Amerikaanse Harry Potter

Shownieuws

Een vervelende verrassing dreigt voor Amerikaanse fans van Harry Potter. Er missen pagina's bij enkele exemplaren van het laatste boek over de tovenaarsleerling

(Novum/AP) - Een vervelende verrassing dreigt voor Amerikaanse fans van Harry Potter. De Amerikaanse drukker van het laatste boek over de tovenaarsleerling heeft erkend dat in enkele honderden van de twaalf miljoen gedrukte boeken pagina's ontbreken.

Sinds het zevende deel van de Harry Potter-serie zaterdag uitkwam kregen al enkele fans deze onaangename verrassing. Het overkwam ook de 36-jarige Leanne Greer, die er nadat ze pagina 306 had gelezen achter kwam dat de volgende 33 pagina's ontbraken. "Ik werd gek", vertelt ze. "Mijn man vroeg waarom ik zo gilde, hij dacht dat er iets met een van de kinderen was." Gelukkig had ze een extra boek online besteld, dus kon Greer gewoon doorgaan met lezen.

Drukker Scholastic verklaart de ontbrekende pagina's door de enorme vraag naar het boek. In de eerste 24 uur nadat het boek uitkwam werden er 8,3 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. "Het drukken en distribueren van twaalf miljoen kopieën is een zware taak", verklaart een woordvoerder van het bedrijf. "Het is dan ook niet verrassend dat sommige boeken drukfouten bevatten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen