Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Motown-songwriter Ron Miller overleden

Shownieuws

Songwriter Ron Miller is overleden. De man achter nummers als 'For once in my life' en 'Touch me in the morning' overleed maandag op 74-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - De Amerikaanse songwriter Ron Miller is overleden. De man achter nummers als 'For once in my life' en 'Touch me in the morning' overleed maandag op 74-jarige leeftijd.

Miller werd in de jaren zestig ontdekt door Motown-baas Berry Gordy. Na Miller te hebben zien optreden in een pianobar vroeg Gordy hem als tekstschrijver en producer voor zijn pas opgerichte platenlabel te komen werken. Voor hij Gordy tegenkwam had Miller verschillende baantjes, onder meer als verkoper van wasmachines.

'For once in my life', dat hij samen met Orlando Murden in 1967 schreef, is een van de meest op plaat gezette liedjes uit de geschiedenis van de popmuziek. Er bestaan meer dan 270 uitvoeringen van het nummer. Het origineel is van Jean DuShon, maar de bekendste versie werd gezongen door Stevie Wonder, die het nummer in 1967 opnam. Ook artiesten als Diana Ross, Judy Garland en Ray Charles coverden het nummer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen