Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Sharon Osbourne overleden

Shownieuws

De vader van Sharon Osbourne is overleden. Don Arden, die op 81-jarige leeftijd overleed in een verpleeghuis in Los Angeles, was een beruchte artiestenmanager

De vader van Sharon Osbourne is overleden. Dat heeft de vrouw van rocker Ozzy verklaart tegenover de BBC. Don Arden, die zaterdag op 81-jarige leeftijd overleed in een verpleeghuis in Los Angeles, was een beruchte artiestenmanager. Hij was de ontdekker van bands als The Small Faces, Electric Light Orchestra (ELO) en Black Sabbath, de band van zijn schoonzoon.

Sharon en haar vader hebben jarenlang geen contact gehad, nadat ze conflicten kregen over Ozzy. Toen Sharon een relatie kreeg met Ozzy, nam ze tot woede van haar vader de controle over de carrière van haar nieuwe vriend van hem over. In 2002 begroeven vader en dochter na twintig jaar de strijdbijl, nadat bij Arden de ziekte van Alzheimer was geconstateerd.

Zijn dochter was niet de enige waar Don Arden ruzie mee had. Hij had de reputatie een moeilijke en opvliegende man te zijn. Berucht is een incident in 1966 waarbij hij concurrent Robert Stigwood op de vierde verdieping van een gebouw in de lucht zou hebben laten bungelen omdat hij een act, The Small Faces, van hem wou stelen. In zijn autobiografie 'Mr. Big' zegt hij hierover: "Ik heb inderdaad gedreigd hem van het balkon van zijn kantoor te gooien. Maar ik heb hem niet persoonlijk erover gehangen, daar zou ik mijn handen niet aan vuil maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen