Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontdekker van de Golden Earring overleden

Shownieuws

Freddy Haayen, de ontdekker van de Golden Earring, is zondag op 66-jarige leeftijd in het Bronovo Ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Freddy Haayen, de ontdekker van de Golden Earring, is zondag op 66-jarige leeftijd in het Haagse Bronovo Ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dit maakt zijn oude zakenpartner Willem van Kooten vandaag bekend op de website van zijn bedrijf Red Bullet. Van Kooten richtte dit bedrijf in 1968 samen met Haayen op.

Van Kooten en Haayen waren elkaar de laatste jaren uit het oog verloren, maar twee weken voor zijn overlijden belde Haayen hem na lange tijd weer op. "Freddy had ontdekt dat zanger Jeroen van der Boom op het Red Bullet label zat en daar was hij trots op en dat wilde hij me meedelen", schrijft Van Kooten op de website.

Volgens de platenbaas en zakenman was Haayen een groot producer en een bijzonder mens "Hij was een bijzondere man, zoals ze niet meer gemaakt worden en die zijn dromen najoeg en veel daarvan in vervulling zag gaan", schrijft Van Kooten. "Ik zal hem missen."

Naast ontdekker van de Golden Earring was Haayen ook jarenlang producer en manager van de populaire Haagse band. Ook produceerde hij andere Haagse acts in de jaren zeventig en tachtig, onder wie Earth & Fire, Urban Heroes, Livin' Blues, Greenfield & Cook en Bojoura.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen