Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Tupac wil nummers zoon beschermen

Shownieuws

De moeder van Tupac Shakur wil voorkomen dat zijn platenlabel onuitgebrachte nummers van haar zoon verkoopt. Het bedrijf zou gemaakte schulden af willen betalen

(Novum/AP) - De moeder van Tupac Shakur wil voorkomen dat zijn voormalige platenlabel niet uitgebrachte nummers van haar zoon verkoopt. Het failliete Death Row Records Inc. zou het materiaal van de hand willen doen om schulden af te betalen.

Volgens Afeni Shakur behoren de nummers van haar in 1996 overleden zoon tot zijn erfenis. De opnamen zouden daarom in 1997 al moeten zijn overgedragen aan de erfgenamen van de doodgeschoten rapper.

Via een rechtzaak heeft ze een dwangbevel aangevraagd om te voorkomen dat het label een album met de nummers uitbrengt. De rechter zal binnen een maand een beslissing nemen in de zaak.

In de jaren negentig floreerden Death Row Records en eigenaar Marion 'Suge' Knight, met artiesten als Snoop Dogg, Dr. Dre en Tupac. Het ging echter bergaf met het label nadat Tupac in 1996 werd doodgeschoten terwijl hij naast Suge in de auto zat. Na zijn dood betaalde de platenmaatschappij Tupacs familie een onbekende afkoopsom nadat het bedrijf ervan beschuldigd werd geld voor de rapper achter te houden. In april vorig jaar liet Knight zijn bedrijf failliet verklaren. Hij zou een schuld hebben van ruim 70 duizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen