Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kokend ratje steekt Harry Potter de loef af

Shownieuws

Het kookgekke ratje uit 'Ratatouille' heeft tovenaarsleerling Harry Potter van de eerste plek gestoten in de Nederlandse box office. Potter zakte naar twee.

Het kookgekke ratje uit de nieuwe Disney-film 'Ratatouille' heeft tovenaarsleerling Harry Potter van de eerste plek gestoten in de Nederlandse box office. De film bracht in zijn tweede week ruim 550 duizend euro in het laatje. In totaal heeft 'Ratatouille' in Nederland nu 1,4 miljoen euro opgeleverd.

'Harry Potter and the order of the Phoenix' zakte met een opbrengst van bijna vijfhonderdduizend euro naar een tweede plek. In totaal is wel al voor ruim acht miljoen euro aan kaartjes verkocht voor de vijfde Potter-film. Op drie in de lijst films met de hoogste omzet in Nederland is de komedie 'Evan Almighty' binnengekomen. De film haalde 260 duizend euro op.

In box office top 20 staat deze week maar één Nederlandse film: 'Zoop in Zuid-Amerika'. Met een weekopbrengst van ruim 120 duizend euro en een totaalopbrengst van ruim 1,1 miljoen euro is de film van Johan Nijenhuis in zijn vierde week goed voor een vijfde plek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen