Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmuseum verlengt Romy Schneider-programma

Shownieuws

Liefhebbers nog een week langer genieten van Romy Schneider. In het Amsterdamse Filmmuseum zijn nog tot en met 5 september films te zien van de actrice.

Wegens grote belangstelling kunnen liefhebbers nog een week langer genieten van Romy Schneider. In het Amsterdamse Filmmuseum zijn nog tot en met 5 september films te zien van de Oostenrijkse actrice. Dat laat het filminstituut, dat is gevestigd in het Vondelpark, maandag weten.

Vooral de films 'La piscine' en 'César et Rosalie' zijn in trek. De laatste productie trok sinds eind juni tienduizend bezoekers, een aanzienlijk aantal voor een filmklassieker. Tot en met begin september zijn onder meer de films 'Les choses de la vie'en 'The trial' en 'Une histoire simple' te zien. De trilogie over de Oostenrijkse keizerin Sissi, waarmee Schneider wereldberoemd werd, wordt zondag vertoond.

Schneider maakte al in 1953, toen ze 15 jaar oud was, haar filmdebuut. Tussen 1955 en 1957 was ze te zien in de klassiekers over keizerin Elisabeth. Tijdens opnamen van de Franse film 'Christine' werd Schneider verliefd op de acteur Alain Delon, voor wie ze naar Frankrijk verhuisde. In haar latere carrière zou ze zich vooral concentreren op meer uitdagende en artistieke films.

Na de tragische dood van haar 14-jarige zoon David in 1981, greep Schneider veelvuldig naar de fles. Een jaar later werd ze op 43-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar appartement in Parijs. Speculaties over een dodelijke combinatie van alcohol en slaappillen deden al snel de ronde. Omdat nooit een autopsie werd uitgevoed, staat niet vast waardoor de actrice om het leven is gekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen