Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince laat fans in de steek op aftershows

Shownieuws

Fans van Prince worden op de site van de zanger gewaarschuwd dat hij lang niet altijd komt opdagen op de aftershows. Fans lieten al weten teleurgesteld te zijn.

Fans van Prince worden op de site van de zanger gewaarschuwd dat hij en zijn band lang niet altijd komen opdagen op de zogeheten aftershows, die worden gepromoot als vast onderdeel van zijn concertreeks in Londen. De waarschuwing komt nadat fans op verschillende discussieforums lieten weten teleurgesteld te zijn dat Prince regelmatig verstek laat gaan of soms maar enkele minuten optreedt.

De woordvoerder van de zanger laat aan de BBC weten dat de aanwezigheid van Prince bij de shows nooit wordt gegarandeerd. "Op zijn website staat dat hij vrijwel alle avonden zou optreden, mits hij kan komen." Ook meldt de site dat de band er de voorkeur aan geeft uit te rusten als er meer dan twee concerten achter elkaar op het programma staan.

De shows worden echter 'official aftershows' genoemd, waarmee de indruk wordt gewekt dat Prince er altijd bij is. Ook kochten veel fans kaartjes omdat verkooppunt Ticketmaster promotionele e-mails verzond voor de shows. De kaartjes werden verkocht voor tussen de 25 en 75 pond, terwijl een kaartje voor het echte concert 31,21 pond kost, een verwijzing naar de titel zijn voorlaatste album. Toch zegt ook Ticketmaster dat nooit is gegarandeerd dat Prince en zijn band ook echt acte de présence geven op de aftershows.

Maar fans discussiëren op Prince-sites als prince.org en housequake.com dat de waarschuwingen wel erg onduidelijk zijn vermeld. Vrijwel iedereen kreeg de indruk dat de aftershows deel uitmaakten van de reguliere concertreeks en dat Prince er zeker bij zou zijn.

Prince staat nog tot 21 september in de O2 Arena in Londen, waar hij in totaal 21 concerten geeft. Gemiddeld duurt een optreden twee uur en passeren grote hits als 'Purple rain', 'Alphabet street' en 'Kiss' de revue. Onlangs kwam het 24e studioalbum van Prince uit, 'Planet earth'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen