Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vakantiehuis Elvis wordt toeristische attractie

Shownieuws

Een echtpaar dat vorig jaar het huis van Elvis in Californië kocht, wil het gaan openstellen voor publiek. Er moet onder meer een trouwkapel in komen.

(Novum/AP) - Elvis-fans kunnen voortaan behalve in Memphis ook in Californië een glimp opvangen van de levensstijl van hun idool. Een echtpaar dat vorig jaar het huis van Elvis en Priscilla Presley in Palm Springs in Californië kocht, wil het openstellen voor publiek. Elvis-fans van het eerste uur Reno en Laura Fontana kochten het huis ongezien.

De Fontana's hebben sinds de aankoop nog niet veel gedaan met het stulpje. Het staat leeg, maar Reno heeft grootse plannen. Hij wil de villa in Elvis-stijl inrichten en een trouwkapel, feestzaal en opnamestudio bouwen om zo trouwlustige paartjes en artiesten aan te trekken. "We hebben misschien onze naam op de eigendomsakte, maar we zorgen slechts voor het huis", vertelt Reno. "Dit huis behoort toe aan alle Elvis-fans."

The King kocht het huis in 1970 voor 62 duizend euro. Het huis in Spaanse stijl beschikt over vijf slaapkamers en zeven badkamers. Elvis woonde op zijn landgoed Graceland in Memphis in de staat Tennessee, maar verbleef af en toe met zijn vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie in Californië. Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Elvis op 42-jarige leeftijd in Graceland stierf, vermoedelijk aan een overdosis medicijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen