Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Proces om erfenis Anna Nicole van start

Shownieuws

Het proces om de nalatenschap van Anna Nicole Smith is begonnen. In de rechtszaak worden haar bezittingen getaxeerd en wordt besloten hoe ze verdeeld worden.

(Novum/AP) - Het proces over de nalatenschap van Anna Nicole Smith is begonnen. Dinsdag zaten de voormalige rivalen Larry Birkhead en Howard K. Stern naast elkaar in de rechtbank. Beide mannen hadden een relatie met de playmate. Ze streden na haar dood om de voogdij over haar dochtertje Dannielynn. Nu hebben ze de handen ineengeslagen voor de rechtszaak over de erfenis van Anna Nicole, die begin februari stierf aan de gevolgen van medicijngebruik.

Birkhead kreeg de voogdij over Dannielynn toegewezen toen een DNA-test had uitgewezen dat hij de vader van het meisje is. Hij werd dinsdag in de rechtbank officieel aangesteld als voogd. Stern, die advocaat is van beroep, kreeg de rol van executeur-testamentair toegewezen.

De aanwijzing van de mannen is de eerste stap in het proces waarin wordt vastgesteld wat Anna Nicole bezat en waarin wordt besloten hoe haar bezittingen worden verdeeld. In haar testament liet ze al haar bezittingen na aan haar zoon Daniel Smith, maar hij is in september op 20-jarige leeftijd overleden. Bekeken wordt nu of de erfenis automatisch overgaat naar de negen maanden oude Dannielynn.

In het testament, dat is opgesteld voor de geboorte van Dannielynn en de dood van Daniel, stelde Anna Nicole dat haar geld alleen naar haar zoon mag gaan en niet naar haar 'eventuele echtgenoot en andere erfgenamen, zoals kinderen en andere familieleden'. Volgens de advocaat van Stern had de blondine deze bepaling laten opnemen om te voorkomen dat anderen na haar dood aanspraak zouden maken op de erfenis. Ze zou niet hebben verwacht dat ze na Daniel nog meer kinderen zou krijgen. Stern: "Ze zou Dannielynn nooit bewust uit haar testament hebben gelaten."

Als Dannielynn wordt aangewezen als erfgename, krijgt ze niet alleen de circa 530 duizend euro die haar moeder heeft nagelaten. Toen ze stierf, was Anna Nicole nog verwikkeld in een juridische strijd om de nalatenschap van haar in 1995 overleden echtgenoot Howard Marshall II. Dannielynn maakt dus nog kans op de nalatenschap van de zakenman, die geschat wordt op 369 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen