Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jim uit kritiek op Idols

Shownieuws

Jim Bakkum vindt dat er bij Idols niet goed wordt omgesprongen met de winnaars. De oud-deelnemer vindt dat ze te snel een debuutalbum moeten uitbrengen.

Jim uit kritiek op Idols

Jim Bakkum vindt dat er bij Idols niet goed wordt omgesprongen met de winnaars. Dat vertelt de 19-jarige musicalster, die bij de eerste editie van de talentenjacht tweede werd, in een interview met het weblog NLpop. Hij vindt dat de winnaars te snel een debuutalbum moeten uitbrengen en dat daarmee geen recht wordt gedaan aan hun talent. "Ik vind het jammer dat ze bij Idols nooit de artiest zelf uitpluizen, wat iemand kan."

Vooral het album van Raffaëla, die de derde editie van het programma won, was volgens Jim geen goede plaat. "Ze hebben dat echt niet goed gedaan", vindt hij. "Raffaëla is een van de beste zangeressen van Nederland. Ze hebben niet alles uit haar gehaald."

De winnaar van het eerste seizoen, Jamai, hield het popsterrenbestaan al snel voor gezien om over te stappen naar de musicalwereld. Ook Idols 2-winnaar Boris is nooit echt doorgebroken. Zijn tweede album 'Holy pleasure', dat vorig jaar uitkwam, leverde geen grote hits op. Van Raffaëla is sinds ze moeder werd, een halfjaar nadat ze Idols won, op het muzikale vlak niets meer vernomen.

Jim heeft gelukkig zelf de oplossing voor het probleem. "Als ze weten wie de laatste vier kandidaten zijn, moeten ze voor die vier nummers gaan schrijven", zegt hij. "Raffaëla had een plaat vol met covers, Engelstalig en Nederlandstalig door elkaar. Terwijl je als artiest iets moet neerzetten. Zoek er een eigen stijl bij. Dat moet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen