Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Queen Latifah treedt op voor Martin Luther King

Shownieuws

Queen Latifah doet mee aan een concert waarmee geld wordt opgehaald voor een Martin Luther King-monument. Ook Stevie Wonder en Aretha Franklin doen mee.

(Novum/AP) - Queen Latifah treedt op tijdens een concert waarmee geld wordt opgehaald voor een monument voor Martin Luther King. Eerder was al bekend gemaakt dat Stevie Wonder, Aretha Franklin en Carlos Santana te zien zijn tijdens het Dream Concert dat op 18 september gehouden wordt in New York.

Tommy Hilfiger, rapper Russell Simmons en producer Quincy Jones zijn de organisatoren van het concert, waarvan een kaartje tussen de 180 en 723 euro kost. De opbrengst gaat naar de stichting Build the Dream, die een 'memorial' voor burgerrechtenactivist King wil oprichten in Washington. De organisatie heeft tot nu toe bijna zestig miljoen euro opgehaald. In totaal is er ruim 73 miljoen euro nodig om het monument te realiseren en te onderhouden.

Het beeld moet verrijzen in het 'National Mall'-park in Washington DC. Daar staan al meerdere herdenkingsmonumenten, onder meer voor de presidenten Thomas Jefferson en Abraham Lincoln. Bij het Lincoln-monument hield King in 1963 zijn beroemde 'I have a dream'-rede.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen