Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Hoffman geen succes als Saddam Hoessein

Shownieuws

Thom Hoffmann heeft auditie gedaan voor de rol van Saddam Hoessein in een Britse tv-serie, maar de auditie was een fiasco.

Thom Hoffmann is er niet in geslaagd bij een auditie voor een Britse tv-serie Saddam Hoessein geloofwaardig neer te zetten. "Stond ik daar met een plaksnor en een verdraaide stem", vertelt de acteur in het tijdschrift Esta. Hij noemt de auditie hilarisch. "Ik heb nooit meer iets van ze gehoord."

Hoffmann, die vorig jaar te zien was in 'Zwartboek' van regisseur Paul Verhoeven, heeft er niet van wakker gelegen. "Zo zit de tv- en filmindustrie in elkaar", vertelt de acteur, die 25 jaar in het vak zit. "Ik heb een fijne vrouw en een kind op wie ik dol ben, ik heb de leukste baan die er bestaat en ik kan doen en laten wat ik wil."

De acteur, die bekend werd door zijn rollen in films als 'De avonden' en 'De vierde man', werd dit jaar 50. Hij heeft geen last van zijn leeftijd. "Ik zie 50 worden niet als een rode streep van vóór en ná", zegt hij. "Het is nu eenmaal zo."

Thom wil in de toekomst een paar jaar in het buitenland wonen. "Ik zou graag naar New York of Rome gaan, maar Bali of Hawaï zijn ook plekken die blijven trekken." De ultieme droom van Hoffman is een wereldreis maken op een vrachtschip. "Golven tot waar het oog reikt, de verandering van alle kleuren als de zon langzaam in de zee zakt, de lucht van stookolie... Dat is de echtheid van het bestaan", vertelt hij. "Zo'n reis lijkt me prachtig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen