Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maleisische studenten willen Gwen Stefani weren

Shownieuws

Gwen Stefani mag niet optreden in Kuala Lumpur, vindt een moslimgroepering van studenten uit Maleisië. De zangeres zou te onfatsoenlijk zijn.

Gwen Stefani mag niet optreden in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, vindt een groepering van islamitische studenten. De Amerikaanse zangeres gedraagt zich obsceen en kleedt zich onfatsoenlijk, staat in een verklaring die is bezorgd bij persbureau Reuters. Haar gedrag en voorkomen zouden in strijd zijn met de normen en waarden van Maleisië.

Het optreden van de blonde zangeres is gepland voor 21 augustus. Het maakt deel uit van haar Sweet Escape Tour. De moslimgroepering, die uit ruim tienduizend studenten bestaat, vindt dat de organisatie het concert moet annuleren.

In Maleisië wonen 26 miljoen moslims. Dat is ruim de helft van de bevolking. De rest van de inwoners zijn voornamelijk etnische Chinezen en Indiërs die het boeddhisme, het christendom en het hindoeïsme aanhangen.

Stefani, die doorbrak als zangeres van rockgroep No Doubt, bracht eind vorig jaar haar tweede soloalbum uit, 'The sweet escape'. Ze laat zich in haar videoclips vaak vergezellen door de zogeheten Harajuku Girls, lolita-achtige Japanse tienermeisjes. Onder meer dat onderdeel van haar performance leverde eerder al kritiek op in Japan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen