Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowling onthult toekomst Harry Potter-personages

Shownieuws

J.K. Rowling heeft onthuld hoe het verder gaat met de personages van de boekenreeks rond Harry Potter. Vandaag beantwoorde ze vragen van fans.

(Novum/AP) - J.K. Rowling heeft haar fans verteld hoe het verder gaat met de personages van de boekenreeks rond tovenaarsleerling Harry Potter. Vandaag beantwoordde de schrijfster via het internet vragen van trouwe lezers. Fans hadden 120 duizend vragen ingediend voor de Britse auteur.

Het vervolg van dit artikel bevat informatie over de afloop van de populaire boekenreeks.

Volgens de 41-jarige Rowling was de wereld een vrolijkere plek nadat Harry Potter de slechte tovenaar Voldemort had verslagen. Dat blijkt ook uit de epiloog van 'Harry Potter and the deathly hallows', het zevende en laatste boek in de serie, dat op 21 juli verscheen. Samen met zijn vriendin Ginny krijgt Potter twee kindjes, Rose en Hugo.

Zijn vriend Ron Wemel trouwt met Hermelien Griffel. Zij krijgen drie kinderen, James, Albus en Lily. Omdat een Nederlandse vertaling van het boek nog niet is verschenen, is onduidelijk hoe de namen van de kinderen in het Nederlands zullen luiden.

Rowling vulde de epiloog vandaag nog aan met de informatie dat Harry het hoofd wordt van de Schouwers, bij het Ministerie van Toverkunst, dat na de val van Voldemort onder leiding staat van Romeo Wolkenveldt. Schouwers sporen Duistere Tovenaars op en nemen hen gevangen. Ginny speelt in een professioneel Zwerkbalteam. Na de geboorte van haar kinderen wordt ze Zwerkbalcorrespondente voor de krant de Ochtendprofeet.

Ron gaat in de grappenwinkel werken van zijn broer George, en Hermelien zet haar strijd voort voor de emancipatie van onderdrukte wezens, zoals huiselven. Zij gaat daarom aan de slag bij het Departement voor de Regulatie en Controle van Magische Dieren, van het Ministerie van Toverkunst.

Dat de door Rowling verstrekte informatie ooit daadwerkelijk in een boek belandt, lijkt onwaarschijnlijk. De schrijfster heeft altijd gezegd het bij zeven delen te willen laten. Na een petitie van fans benadrukte de auteur onlangs echter nog eens dat ze 'nooit nooit' zegt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen