Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oostenrijkers vieren verjaardag Schwarzenegger

Shownieuws

Oostenrijk staat vandaag stil bij de zestigste verjaardag van Arnold Schwarzenegger. De jarige job kreeg het straatnummerplaatje van zijn geboortehuis cadeau.

(Novum/AP) - Oostenrijk staat vandaag stil bij de zestigste verjaardag van Arnold Schwarzenegger. De burgemeester van zijn geboortedorp Thal bei Graz had een speciaal cadeautje voor de gouverneur van Californië. Hij kreeg het emaillen straatnummerplaatje van zijn geboortehuis cadeau.

De burgemeester maakte bekend dat 'Thal 145' niet langer in gebruik is. "Dit hoort bij hem", zegt de burgervader. "Niemand krijgt ooit meer dit straatnummer." De inwoners van het dorp werden getrakteerd op een band en een plaatselijke priester hield een speciale verjaardagsmis voor de voormalige acteur.

Het straatnummerplaatje stond niet op het verlanglijstje van de acteur. "Ik hoop dat Amerika weer de reputatie terugkrijgt, die het ooit had", vertelt hij in een interview met een Weense krant. Verder hoopt de 'Governator' onder meer dat hij en zijn vrouw nog lang gelukkig getrouwd blijven en dat hij gezond blijft.

Schwarzenegger emigreerde in 1968 naar Amerika en werd in 1984 tot Amerikaans staatsburger genaturaliseerd. De voormalige bodybuilder werd wereldberoemd door zijn rollen in films als 'Conan the Barbarian', de 'Terminator'-reeks en 'True lies'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen