Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter regeert ook in bioscoop

Shownieuws

Net als vorige week staat 'Harry Potter and the order of the phoenix' op de eerste plaats van de box office. De film heeft ruim 4,6 miljoen euro opgebracht.

Boekhandels zijn de laatste dagen in de ban van het nieuwste en laatste boek over Harry Potter. Maar ook in de Nederlandse bioscopen heerst de tovenaarsleerling. Net als vorige week staat 'Harry Potter and the order of the phoenix' op de eerste plaats van de box office.

In de twee weken dat de fantasiefilm in de bioscopen draait heeft hij ruim 4,6 miljoen euro opgebracht. Dat is honderdduizend euro meer dan wat 'Shrek the third' heeft opgebracht, welke al vijf weken te zien is. 'Transformers' staat op de derde plaats, gevolgd door 'Zoop in Zuid-Amerika'. De kinderfilm heeft in het openingsweekeinde ruim 200 duizend euro opgebracht.

In de Verenigde Staten heeft de vijfde film in de Potter-reeks zijn eerste plaats al moeten afstaan. Deze week kwam de komedie 'I now pronounce you Chuck and Larry' binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse box office.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen