Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten speelt geliefde Vivaldi

Shownieuws

Carice van Houten heeft haar 4de internationale filmrol te pakken. Ze speelt een hoofdrol in verfilming van het leven van Vivaldi.

Carice van Houten heeft haar vierde internationale filmrol te pakken. De actrice speelt een hoofdrol in de verfilming van het leven van Antonio Vivaldi. Dat maakte haar woordvoerder bekend. De opnamen voor de biografische film, die wordt geregisseerd door Boris Damast, gaan eind oktober van start.

De 30-jarige actrice reist af naar Venetië en Kroatië, waar 'Vivaldi' wordt gefilmd. Van Houten speelt de geliefde van Vivaldi. Joseph Fiennes, die eerder de hoofdrol speelde in 'Shakespeare in love', kruipt in de huid van de Italiaanse componist. Andere rollen zijn weggelegd voor Malcolm McDowell en de Franse Gérard Depardieu.

Voor de historische film moet Van Houten cello leren spelen. De internationale filmster in wording is momenteel druk met de thriller 'Dorothy Mills'. Eind deze maand reist ze naar Berlijn af, waar in de zomermaanden 'Valkyrie' wordt opgenomen. Tom Cruise speelt de hoofdrol in het waargebeurde verhaal over een aanslag op het leven van Adolf Hitler.

Volgend jaar speelt Van Houten in de film 'Smoke and ochre'. De film, die wordt geregisseerd door Paula van der Oest, draait naar verwachting in 2009 in de bioscoop. In de film speelt ze de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen