Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter breekt records in VS

Shownieuws

Van het nieuwste boek over Harry Potter zijn in de eerste 24 uur in de Verenigde Staten 8,3 miljoen exemplaren verkocht. Dat maakte de distributeur bekend.

(Novum/AP) - Van het nieuwste en laatste boek over Harry Potter zijn in de eerste 24 uur na de release in de Verenigde Staten 8,3 miljoen exemplaren verkocht. Dat maakte distributeur Scholastic Inc. vandaag bekend. Per uur vlogen meer dan 300 duizend boeken over de toonbank, meer dan van de zes vorige boeken over de tovenaarsleerling.

Het grote succes van 'Harry Potter and the deathly hallows', dat vrijdagnacht in de verkoop ging, komt niet als een verrassing. Alleen al in de Verenigde Staten bedroeg de eerste druk van het fantasieboek twaalf miljoen exemplaren.

Hoe de verkoop in Groot-Brittannië is verlopen, wordt naar verwachting later vandaag bekend gemaakt, zo meldt een woordvoerder van de Britse uitgever Bloomsbury. Nederlandse verkoopcijfers zijn onbekend, aangezien boekhandels hun exemplaren rechtstreeks importeren uit Engeland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen