Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britten waren kritisch over Beatles-optreden

Shownieuws

Britten hadden veel kritiek op een optreden van de Beatles tijdens de eerste transatlantische satellietuitzending in 1967. Kijkers beklaagden zich bij de BBC.

(Novum/AP) - Britten hadden veel kritiek op een optreden van de Beatles tijdens de eerste rechtstreekse transatlantische satellietuitzending in 1967. Dat blijkt uit vrijgegeven documenten van de BBC, meldt de Sunday Telegraph.

Britse kijkers vonden dat de Beatles onwaardig waren om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen in het programma Our World. "Hebben we niets beters te bieden?", vroeg een kijker zich af. "Wat een vreselijke indruk moeten ze de rest van de wereld hebben gegeven."

De Beatles, die speciaal voor de uitzending het nummer 'All you need is love' schreven, traden op naast onder anderen operazangeres Maria Callas en kunstenaar Pablo Picasso. "Na al de cultuur die getoond werd door andere landen waren de Beatles absoluut waardeloos", schreef een andere kijker. "We hebben onszelf tekort gedaan", vond een derde.

De Beatles, bestaande uit Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr, kregen de kritische opmerkingen niet te horen. De BBC vertelde de 'Fab Four' dat hun optreden goed was ontvangen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen