Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Irwin herdacht met natuurpark

Shownieuws

Krokodillenjager Steve Irwin wordt geëerd met een nieuw wildreservaat in Australië. Irwin overleed vorig jaar na een dodelijke steek van een pijlstaartrog.

(Novum/AP) - Krokodillenjager Steve Irwin wordt geëerd met een nieuw wildreservaat in zijn thuisland Australië. Dat heeft de regering van dat land zondag bekendgemaakt. Irwin, die wereldwijd bekend werd met zijn natuurprogramma The Crocodile Hunter, overleed vorig jaar na een dodelijke steek van een pijlstaartrog in zijn hartstreek.

Het Steve Irwin Wildlife Reserve omvat 135 duizend hectare en ligt in de provincie Queensland, waar Irwin ook vandaan kwam. Het is onder meer het leefgebied van de bedreigde dwergbuidelmarter en speertandhaai.

Volgens zijn weduwe Terri was Steve onder de indruk van de flora en fauna in het gebied. "Hij zou dan ook heel trots zijn als hij zou weten dat het nu een beschermd natuurgebied wordt", verklaarde ze. De Australische premier John Howard denkt dat het nieuwe natuurpark een belangrijke toevoeging is aan de reservaten van het land. "En het is een passend eerbetoon aan een gepassioneerde milieuactivist en een groot Australiër."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen