Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers lopen warm voor piraterij

Shownieuws

Verschillende BN'ers bezochten zaterdag de première van de circusshow 'Pirates Pirates'. Onder anderen Seth Gaaikema en Inge Iepenburg waren van de partij.

BN'ers lopen warm voor piraterij

Verschillende bekende Nederlanders maakten zaterdag hun opwachting bij het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré om de wereldpremière van de circusshow 'Pirates Pirates' bij te wonen. De verwachtingen onder de aanwezige BN'ers op de rode loper waren hooggespannen. Vooral het thema piraten maakte bij de meesten een hoop gevoelens los.

Seth Gaaikema verheugde zich er vooral op dat het kind in hem zou worden losgemaakt. "Mij is beloofd dat ik enorm ga genieten, het schijnt een geweldig spektakel te zijn." De piraterij heeft volgens de tekstschrijver een aantal fascinerende aspecten. "Het is dat ondeugende, dat je dingen doet die stout zijn, wat niet mag. Je voelt je toch een beetje een rebel."

Volgens televisiepersoonlijkheid Jacques d'Ancona speelt de piraterij vooral in op ondeugd. "Het is een klein beetje roven, een klein beetje interessant doen, moeilijk doen. En kennelijk op de rand balanceren en er misschien afvallen." Zelf ziet hij zich niet als piraat. "Ik heb er helemaal niets van weg. Ik ben een hele zoete jongen."

De aanwezige vrouwen gingen vooral voor het romantische aspect van de piraterij, of voor Johnny Depp, die de hoofdrol speelt in de filmtrilogie 'Pirates of the Caribbean'. "Johnny Depp maakt natuurlijk veel bij vrouwen los. Ik heb niet heel veel met piraterij, maar Johnny Depp mag van mij wel", zei actrice Inge Iepenburg. Zelf als jonkvrouw op een schip zitten vonden sommigen ook geen slecht idee. "Ik zie dat absoluut zitten", zei Tweede Kamerlid Laetitia Griffith. "Ik ga er vanavond over dromen, en dan word ik natuurlijk van dat schip af gered."

'Pirates Pirates', van het Groot Chinees Staatscircus, is nog tot en met 16 september te zien in Carré.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen