Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mariska van Kolck brengt ode aan Karen Carpenter

Shownieuws

Musicalster Mariska van Kolck kruipt in de huid van Karen Carpenter. Ze brengt met een theatertoer een eerbetoon aan de overleden zangeres van The Carpenters.

Musicalster Mariska van Kolck kruipt volgend jaar in de huid van Karen Carpenter. Ze brengt met een theatertoer een eerbetoon aan de in 1983 overleden zangeres van The Carpenters. Mariska brengt, begeleid door haar broer Gerbrand op de piano, liedjes van het Amerikaanse duo en zal tussendoor het verhaal van Karen vertellen.

Van Kolck vertelt zondag in De Telegraaf dat ze zich altijd verbonden heeft gevoeld met de Amerikaanse zangeres. "Mijn leven vertoont opmerkelijk veel overeenkomsten met dat van Karen." Vooral de eetstoornis anorexia nervosa waar Carpenter in 1983 aan overleed, zorgt voor herkenning bij Mariska, die op jonge leeftijd ook anderhalf jaar lang streed tegen haar 'ingebeelde overgewicht'.

De musicalactrice vertelt dat haar eetprobleem ontstond tijdens haar opleiding op de balletacademie. "Ik stond de hele dag op spitzen in de balletzaal, omringd door magere ballerina's en spiegels", vertelt ze. "We hadden twee van die klassieke poppetjes in de klas, Lang, dun en prachtig. Verzekerd van een goede carrière. Dat wilde ik ook. En van het een kwam het ander."

Door haar eigen eetstoornis kan Van Kolck zich makkelijk met Carpenter identificeren. "Het schept een band, ook al is zij overleden. Ik denk vaak aan hoe zij zich gevoeld heeft als zij voor de spiegel stond." Zij heeft veel bewondering voor de manier waarop Karen bleef doorgaan ondanks haar obsessie voor haar gewicht. "Bewonderenswaardig. Iemand die in twee zulke verschillende werelden leeft en toch nog met zoveel rust in haar stem kan zingen."

Het is nog niet bekend wanneer de ode van Mariska aan Karen Carpenter in de theaters te zien zal zijn. Eerst is de actrice nog te zien als Tante Jans in de musical 'Ciske de rat', die in oktober in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen