Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Travolta steunt Tom Cruise in medicijndebat

Shownieuws

John Travolta is net als Tom Cruise een tegenstander van de farmaceutische industrie. "Ik ben het niet oneens met wat Tom zegt", stelt hij in het tijdschrift W.

(Novum/AP) - John Travolta is net als Tom Cruise een felle tegenstander van de farmaceutische industrie. "Ik ben het niet oneens met wat Tom zegt", laat de acteur weten in het julinummer van het tijdschrift W, dat vanaf vrijdag in de winkel ligt.

Vooral medicijnen en drugs die de geest beïnvloeden moeten het bij de 53-jarige acteur ontgelden. "Ik denk dat als je schietpartijen op scholen analyseert, wapenwetten daar niets mee te maken hebben", redeneert hij. "Psychofarmica liggen eraan ten grondslag."

Cruise, net als Travolta een trouwe aanhanger van de Scientology-kerk, raakte in 2005 in een verhit debat verwikkeld over psychofarmica. Tijdens een interview in de Today Show bekritiseerde hij actrice Brooke Shields, omdat zij antidepressiva had gebruikt tegen een postnatale depressie. De filmster kreeg toen veel kritiek op zijn stellingname.

Travolta, die binnenkort verkleed als vrouw in de film 'Hairspray' te zien is, wil met zijn uitspraken geen controverse veroorzaken. "Ik heb gewoon een mening over dingen", zegt hij. "Er is niets mis met het geven van je mening als je daarom wordt gevraagd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen